CBSE Class 10-Mathematics: Chapter –15 Probability Part 7

Glide to success with Doorsteptutor material for CBSE : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Question 21:

What is the probability that a number selected from the numbers is a multiple of ?

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 22:

If E be any event, then value of P(E)lie in between

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(c)

Question 23:

Maximum and minimum value of probability is

(a)

(b)

(c)

(d) None of these

Answer:

(b)

Question 24:

An unbiased die is thrown. What is the probability of getting an even number or a multiple of ?(a)

(b)

(c)

(d) None of these

Answer:

(a)

Question 25:

Let E be any event, then the value of (not E) equals to

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 26:

Degree of polynomial is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(c)

Question 27:

Zeros of are

(a) and

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 28:

The quadratic polynomial whore zeros are and is

(a)

(b)

(c)

(d) None of these

Answer:

(a)