CBSE Class 10-Mathematics: Chapter – 4 Quadratic Equations Part 6 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get unlimited access to the best preparation resource for CBSE/Class-10 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CBSE/Class-10.

1 Marks Question

Question 1:

Which of the following is quadratic equation?

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 2:

Factor of is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 3:

Which of the following have real root

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(c)

Question 4:

Solve for :

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 5:

Solve by factorization

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 6:

The quadratic equation whose roots are and is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 7:

Discriminant of

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 8:

For equal root, , value of is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Developed by: