CBSE Class 10-Mathematics: Chapter – 5 Arithmetic Progressions Part 6 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for CBSE/Class-10 right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CBSE/Class-10.

Question 5:

Area of a sector of angle of a circle with radius R is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(d)

Question 6:

Area of the sector of angle of a circle with radius is

(a)

(b)

(c)

(d) None of there

Answer:

(b)

Question 7:

11th term of the AP is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 8:

If 17th term of an AP exceeds its 10th term by . The common difference is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(d)

Question 9:

Which of the following list of no. form an AP?

(a) 2, 4,8, 16 …

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 10:

The term of the AP in is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(a)

Question 11:

If and are in AP, then value of a is

(a)

(b)

(c)

(d)

Answer:

(b)

Question 12:

The sum of first positive integers is given by

(a)

(b)

(c)

(d) None of these

Answer:

(c)

Developed by: