NCERT Class 7 Mathematics Model Paper 2 Questions and Answers Part 1

Glide to success with Doorsteptutor material for NCO : fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Section – A

Q.1 - 10 are multiple choice questions. Select the most appropriate answer from the given options.

1.

(1)

(2) 2

(3)

(4)

Ans: Option (2)

2. The reciprocal of is

(1)

(2) 5

(3)

(4) 1

Ans: Option (1)

3. The degree of the polynomial is

(1) 0

(2) 1

(3) 2

(4) 4

Ans: Option (4)

4. Result is a

(1) Negative integer

(2) Positive integer

(3) Zero

(4) None of these

Ans: Option (1)

5. If 20% of a quantity is 3 kg apples, then what is the 80% of it?

(1) 15

(2) 12

(3) 10

(4) None of these

Ans: Option (2)

6. The law does not hold when a equals

(1) 0

(2) 1

(3)

(4)

Ans: Option (1)

7. How many lines of symmetry are there in regular pentagon?

(1) 2

(2) 3

(3) 4

(4) 5

Ans: Option (4)

OR

How many lines of symmetry are there in the following figure?

lines of symmetry

Lines of Symmetry

Loading image

(1) 0

(2) 1

(3) 2

(4) 3

Ans: Option (2)

8. The perimeter of the following figure is 7cm

The perimeter

The Perimeter

Loading image

(1) 27 cm

(2) 28 cm

(3) 36 cm

(4) 40 cm

Ans: Option (3)

9. of y is

(1)

(2)

(3)

(4)

Ans: Option (1)

10. The mean of first five prime numbers is

(1) 5.6

(2) 5.5

(3) 5.4

(4) 5.2

Ans: Option (1)