NCERT Class 11-Math՚s: Exemplar Chapter – 10 Straight Lines Part 10 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Glide to success with Doorsteptutor material for ICSE/Class-10 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of ICSE/Class-10.

Question 27:

If the line passes through the points and , then is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 28:

The distance of the point of intersection of the lines and from the line is

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (A)

Question 29:

The equations of the lines which pass through the point and are inclined at to the line is

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (A)

Question 30:

The equations of the lines passing through the point and at a distance from the origin, are

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (A)

Question 31:

The distance between the lines and is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 32:

The coordinates of the foot of perpendiculars from the point on the line is given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 33:

If the coordinates of the middle point of the portion of a line intercepted between the coordinate axes is , then the equation of the line will be

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 34:

Equation of the line passing through and parallel to the line is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 35:

Equations of diagonals of the square formed by the lines and are

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Developed by: