NCERT Class 11-Math's: Chapter –2 Relations and Functions Part 8

Get top class preparation for NCO Class-2 right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 147K)

Objective Type Questions

Choose the correct answers in Exercises from 24 to 35 (M.C.Q.)

Question 24:

Let , and . Then the total number of non-empty relations that can be defined from A to B is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 25:

If , wheredenote the greatest integer function, then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 26:

Range of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 27:

Let then

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (C)

Question 28:

Domain of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 29:

If , where a and b are integers, and , then a and b are equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 30:

The domain of the function defined by is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 31:

The domain and range of the real function f defined by is given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 32:

The domain and range of real function f defined by is given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Developed by: