NCERT Class 11-Math՚S: Chapter – 2 Relations and Functions Part 9 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for NSO-Level-2 right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Question 33:

The domain of the function f given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 34:

The domain and range of the function f given by is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 35:

The domain for which the functions defined by and are equal is

(A)

(B)

(C)

(D)

Fill in the blanks:

Answer: (A)

Question 36:

Let f and g be two real functions given by

then the domain of f . g is given by ________.

Answer:

Question 37:

Let

be two real functions. Then Match the following:

Then Match the Following
(a)(i)
(b)(ii)
(c)(iii)
(d)(iv)

State True or False for the following statements given in Exercises 38 to 42:

Answer:

(a)

(b)

(c)

(d)

Question 38:

The ordered pair belongs to the relation

Answer:

False

Question 39:

If

Answer:

False

Question 40:

If and , then

Answer:

True

Question 41:

If are two equal ordered pairs, then

Answer:

False

Question 42:

If , then

Answer:

True