NCERT Class 11-Math՚S: Chapter – 3 Trigonometric Functions Part 15 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for IEO right from your home: Get full length tests using official NTA interface: all topics with exact weightage, real exam experience, detailed analytics, comparison and rankings, & questions with full solutions.

Objective Type Questions

Choose the Correct Answer from the Given Four Options in the Exercises 30 to 59 (M. C. Q.)

Question 30:

If is equal to

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (C)

Question 31:

If then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 32:

If , then the value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 33:

Which of the following is not correct?

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 34:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D) Not defined

Answer: (B)

Question 35:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D) 2

Answer: (C)

Question 36:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 37:

If and lies in third quadrant, then the value of sin θ is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 38:

The value of tan is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)