NCERT Class 11-Math՚S: Chapter – 3 Trigonometric Functions Part 17 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for NSTSE Class-3 right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success, Get full length tests using official NTA interface: all topics with exact weightage, real exam experience, detailed analytics, comparison and rankings, & questions with full solutions.

Question 48:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 49:

The value of is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 50:

If , then the value of sin is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 51:

If then the value of is

(A)

(B)

(C)

(D) Not defined

Answer: (B)

Question 52:

If lies in third quadrant then the value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 53:

Number of solutions of the equation lying in the interval is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 54:

The value of is given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 55:

If A lies in the second quadrant and , then the value of is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 56:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)