NCERT Class 11-Math's: Chapter –6 Linear Inequalities Part 8

Doorsteptutor material for IEO Class-6 is prepared by world's top subject experts: Get full length tests using official NTA interface: all topics with exact weightage, real exam experience, detailed analytics, comparison and rankings, & questions with full solutions.

Download PDF of This Page (Size: 141K)

Objective Type Question

Choose the correct answer from the given four options in each of the Exercises 19 to 26 (M.C.Q.).

Question 19:

If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 20:

Given that and are real numbers and , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 21:

If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 22:

If is a real number and , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 23:

and b are real numbers. If b > 0 and | x| > b, then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 24:

If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 25:

If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 26:

The inequality representing the following graph is:

Chapter 6-Question 26-Inequality Graph

Inequality Graph

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Developed by: