NCERT Class 12-Mathematics: Chapter – 10 Vector Algebra Part 8 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get unlimited access to the best preparation resource for IMO-Level-2 : Get full length tests using official NTA interface: all topics with exact weightage, real exam experience, detailed analytics, comparison and rankings, & questions with full solutions.

Question 23:

Find the value of such that the vectors are orthogonal to each other

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 24:

The value of for which the vectors are parallel is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 25:

The vectors from origin to the points A and B are , respectively, then the area of triangle OAB is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 26:

For any vector , the value of is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 27:

If , then value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 28:

The vectors and are coplanar if

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 29:

If are unit vectors such that , then the value of is.

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (C)

Question 30:

Projection vector of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 31:

If are three vectors such that then value of

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)