NCERT Class 12-Mathematics: Chapter – 2 Inverse Trigonometric Function Part 14 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for CBSE/Class-12 right from your home: get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CBSE/Class-12.

Objective Type Questions

Choose the Correct Answers from the Given Four Options in Each of the Exercises from 20 to 37 (M. C. Q.)

Question 20:

Which of the following is the principal value branch of ?

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 21:

Which of the following is the principal value branch of ?

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 22:

If , then equals

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 23:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 24:

The domain of the function is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 25:

The domain of the function defined by is

(A

(B)

(C)

(D) None of these

Answer: (A)

Question 26:

If , then is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 27:

The value of is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 28:

The value of is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Developed by: