NCERT Class 12-Mathematics: Chapter – 2 Inverse Trigonometric Function Part 15 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2022)

Get top class preparation for IMO-Level-2 Class-3 right from your home: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success, Get full length tests using official NTA interface: all topics with exact weightage, real exam experience, detailed analytics, comparison and rankings, & questions with full solutions.

Question 29:

The value of the expression is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 30:

If then equals

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 31:

If where then the value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 32:

The value of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 33:

The value of the expression is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 34:

If , then is equal to

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 35:

If , then equals

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 36:

The number of real solutions of the equation is

(A)

(B)

(C)

(D) Infinite

Answer: (A)

Question 37:

If , then

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)