NCERT Class 12-Mathematics: Chapter –8 Application of Integrals Part 6

Glide to success with Doorsteptutor material for CBSE/Class-12 Business-Studies: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 120K)

Question 25:

The area of the region bounded by the curve and the straight line is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 26:

The area of the region bounded by the curve and is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 27:

Area of the region in the first quadrant enclosed by the axis, the line and the circle is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 28:

Area of the region bounded by the curve between and is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 29:

The area of the region bounded by parabola and the straight line is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 30:

The area of the region bounded by the curve between the ordinates and the is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 31:

The area of the region bounded by the ellipse is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 32:

The area of the region bounded by the circle is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 33:

The area of the region bounded by the curve and the lines and is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 34:

The area of the region bounded by the curve and the lines. and is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Developed by: