NCERT Class 12-Math՚s: Chapter – 9 Differential Equations Part 13 (For CBSE, ICSE, IAS, NET, NRA 2023)

Get unlimited access to the best preparation resource for CBSE/Class-12 : get questions, notes, tests, video lectures and more- for all subjects of CBSE/Class-12.

Question 39:

Solution of differential equation represents:

(A) A rectangular hyperbola

(B) Parabola whose vertex is at origin

(C) Straight line passing through origin

(D) A circle whose centre is at origin

Answer: (C)

Question 40:

Integrating factor of the differential equation is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 41:

Solution of the differential equation is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 42:

Family of curves is represented by the differential equation of degree:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 43:

Integrating factor of is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 44:

Solution of is given by

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 45:

The number of solutions of when is:

(A) None

(B) One

(C) Two

(D) Infinite

Answer: (B)

Question 46:

Which of the following is a second order differential equation?

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (B)

Question 47:

Integrating factor of the differential equation is

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 48:

is the general solution of the differential equation:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)