NCERT Class 12-Mathematics: Chapter –9 Differential Equations Part 15

Get unlimited access to the best preparation resource for CBSE/Class-12 Business-Studies: fully solved questions with step-by-step explanation- practice your way to success.

Download PDF of This Page (Size: 115K)

Question 59:

The differential equation for which is a solution, is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 60:

Family of curves will correspond to a differential equation of order

(A)

(B)

(C)

(D) Not defined

Answer: (C)

Question 61:

The general solution of

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 62:

The curve for which the slope of the tangent at any point is equal to the ratio of the abscissa to the ordinate of the point is :

(A) An ellipse

(B) Parabola

(C) Circle

(D) Rectangular hyperbola

Answer: (D)

Question 63:

The general solution of the differential equation is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 64:

The solution of the equation is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (C)

Question 65:

The differential equation for which is a solution, is:

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (A)

Question 66:

The solution of is :

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Question 67:

The order and degree of the differential equation are

(A)

(B)

(C)

(D)

Answer: (D)

Developed by: